menu

Wat is een tussentijdse toets?
Een tussentijdse toets is vergelijkbaar met een praktijkexamen, je doet dan ook precies hetzelfde en het duurt even lang. Op deze manier kun je alvast wennen aan het praktijkexamen wat je tijdens het echte examen een stuk rust geeft.

Wat is het voordeel van een tussentijdse toets?
Bij het praktijkexamen heb je een stuk meer rust omdat je precies weet wat er van je verwacht wordt. Ook krijg je aan het einde van de tussentijdse toets een aantal extra tips van een echte examinator. Bij het goed uitvoeren van de speciale verrichtingen kun je hier vrijstelling voor krijgen. Zo heb je in de aanloop na het examen extra tijd om het ‘gewone’ autorijden meer te oefenen. Dit alles vergroot de slaagkans enorm!

Wat kost een tussentijdse toets?
Een tussentijdse toets kost in totaal €200,00. Hierin zijn de kosten van het CBR en de rijschool verrekend.

Wel of geen tussentijdse toets doen?
Autorijschool DriveCool adviseert alle leerlingen wel een tussentijdse toets te doen. Hierdoor is de slaagkans voor het praktijkexamen een stuk hoger!

Wat moet ik meenemen naar een tussentijdse toets?
Je moet de officiële uitnodiging voor je toets, een geldige legitimatie en het zelfreflectie formulier mee nemen. Bij het ontbreken van één van deze dingen kan de tussentijdse toets niet doorgaan, dit is je eigen verantwoording.

Wat is een gezondheidsverklaring?
De gezondheidsverklaring vul je in via mijn.cbr.nl. Hierop verklaar je dat je gezond genoeg bent om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer. De gegevens die je hierop invult zijn vertrouwelijk en daarin krijgt de rijschool ook geen inzicht.

Wanneer moet ik de gezondheidsverklaring invullen?
Vul de gezondheidsverklaring in op het moment dat je gaat beginnen met rijles. Mocht je een vraag met ‘ja’ invullen dan is er nog voldoende tijd om alles juist af te kunnen handelen. De gezondheidsverklaring moet goed gekeurd zijn voordat het praktijkexamen geserveerd kan worden.

Wat kosten een gezondheidsverklaring?
De kosten voor een gezondheidsverklaring zijn €37,80.

Wat is rijschool machtigen en hoe doe ik dit?
Je machtigt de rijschool zodat de instructeur een tussentijdse toets of examen voor je kan aanvragen. Dit kun je doen via mijn.cbr.nl

Wanneer mag ik een praktijkexamen doen?
De instructeur bepaalt wanneer jij klaar bent voor het praktijkexamen. Vooraf is dit niet te bepalen omdat de ene persoon nu eenmaal meer moeite heeft om op het juiste niveau te komen dan een ander.

Hoe verloopt het praktijkexamen?
Het CBR heeft een kort filmpje opgenomen van het praktijkexamen. Bekijk het filmpje zodat je precies weet hoe het examen verloopt.

Filmpje

Hoe reserveer ik een praktijkexamen? 
De instructeur kan het praktijkexamen voor je reserveren. Hij zal in overleg met jou een datum inplannen die voor jullie alle 2 goed uitkomt.

Wat kost het praktijkexamen?
Het praktijkexamen kost in totaal €220,00. Hierin zijn de kosten van het CBR en de rijschool verrekend.

Wat moet ik meenemen naar het praktijkexamen?
Je moet de officiële uitnodiging voor je praktijkexamen, een geldige legitimatie en het zelfreflectie formulier meenemen. Bij het ontbreken van één van deze dingen kan het praktijkexamen niet doorgaan, dit is je eigen verantwoording.