menu

Hoe oud moet je zijn om te beginnen met rijles?
Je moet minimaal 16½ jaar oud zijn om met je eerste rijles te mogen beginnen, vanaf je 17 jaar mag je praktijkexamen doen waarna je totdat je 18 bent onder begeleiding van een coach mag autorijden in heel Nederland.

Hoe lang is de wachttijd?
Je kunt een proefles meestal binnen 5 werkdagen al inplannen. In sommige gevallen kan het zelfs al eerder! Neem hiervoor contact op met autorijschool DriveCool. Na de proefles kun je de week erop al gelijk beginnen met je eerste echte rijles.

Wat kosten de rijlessen?
Dit is afhankelijk op welke wijze je gaat betalen. Zou je een rijles pakket afnemen, dan volg je al rijles vanaf €29,00 per rijles. Kies je er voor om per les te betalen dan zijn de rijlessen €39,00. Ook is het mogelijk om een pakket te combineren met een ander pakket of losse rijlessen.

Moet ik een rijlespakket in 1 keer betalen?
Een rijlespakket is een grote investering, wij bieden daarom de mogelijkheid om alles in termijnen te betalen. Dit zonder extra kosten! 

Heb ik altijd een vaste instructeur met een vaste lesauto?
Bij autorijschool DriveCool heb je altijd een vaste instructeur, bij ziekte zou het kunnen voorkomen dat je rijles krijgt van een andere instructeur. Dit gaat altijd in overleg. Je rijles vindt ook altijd plaats in dezelfde lesauto.

Wordt ik thuis opgehaald en afgezet?
Alle rijlessen beginnen op een plaats die makkelijk bereikbaar is met het OV. Hierdoor hoef je tijdens je rijles geen andere leerlingen naar huis te brengen en wordt de rijles altijd goed benut. Uiteindelijk zul je dus minder rijlessen nodig hebben waardoor je een hoop kosten bespaart!

Hoeveel rijlessen moet ik per week volgen?
Het is aan te raden om minimaal 1 keer per week rijles te gaan volgen. Vaak komt het ten goede van de rijopleiding om meerdere keren per week rijles te volgen of in blokuren.

Hoelang duren de rijlessen?
De rijlessen bij autorijschool DriveCool duren 50 minuten. Het is ook mogelijk om 2 rijlessen achter elkaar aan te plannen, zodat je 100 minuten kunt rijden.