menu

Wanneer moet ik beginnen met leren voor mijn theorie?
Het wordt door ons aangeraden om aan het begin van je rijopleiding of vooraf al aandacht aan je theorie te besteden. Dit komt ten goede van je vorderingen tijdens de rijlessen omdat je de kennis van verkeersregels, verkeersborden en gevarenherkenning beheerst.

Is het mogelijk om zonder theoriecertificaat te beginnen aan mijn eerste rijles?
Dit is geen enkel probleem, wel wordt door ons aangeraden om zo snel mogelijk te beginnen met het leren van je theorie.

Waar kan ik een theorieboekje bestellen?
Het theorieboekje is te bestellen bij je instructeur. Vaak wordt ook gebruikt van een online leermethode. Bij de online leermethode wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de praktijk onderdelen en kun je oefenexamens maken.

Hoe kan ik een theorie examen reserveren?
De juiste website om je theorie examen aan te vragen is mijn.cbr.nl. Hier log je in met je digiD en volg vervolgens de instructies op het scherm. Let op dat je niet je examen aanvraagt via een andere website, hier worden vaak onnodig extra kosten berekend!

Wat kost het theorie examen?
Het theorie examen in het Nederlands kost €33,00 er wordt voor een Engels examen €5,50 toeslag berekend. Het is ook mogelijk om extra tijd te krijgen bij je theorie examen, hiervan zijn de extra kosten €10,50. Wil je een theorie examen individueel maken of in het bijzijn van een tolk, dan kost het theorie examen €87,45.

Hoelang is het theoriecertificaat geldig?
Na het behalen van je theoriecertificaat is deze 1½ jaar geldig.